Press och medierelationer

Foto: Shutterstock

Här hittar du information om press och mediarelationer för Svenska kyrkan Malmö.

Synen på Svenska kyrkan i media

Allmänhetens bild av Svenska kyrkan präglas i stor utsträckning av den bild massmedia ger. Det är därför viktigt att vi har goda relationer med media med målet att den bild som förmedlas är så korrekt och trovärdig som möjligt.

Kontakt med media

Mediekontakter bör samordnas genom kommunikatörerna. Kommunikatörerna kan ge råd och stöd till ledning, medarbetare och förtroendevalda i kontakter med media. Det är också bra för Kommunikationsenheten att veta om någon varit i media eftersom vi ofta får följdfrågor på innehållet. Maila till Kommunikation om du varit eller ska vara med i media så kan vi också hjälpa till att sprida innehållet.

Pressmeddelande och nyhetstips

Svenska kyrkan Malmö publicerar pressmeddelanden, nyhetstips och större evenemang via nyhetsrummet Mynewsdesk. Har du ett nyhetstips som du tror kan vara intressant för en bredare allmänhet? Kontakta kommunikationsenheten.

Om du blir kontaktad av en journalist

Att bli kontaktad av en journalist kan vara både knivigt eller roligt, skrämmande eller smickrande. Tänk på att du inte behöver svara med detsamma – du kan återkomma vid ett senare tillfälle när du hunnit fundera igenom det du vill säga. Du har heller ingen skyldighet att svara utan kan hänvisa till en kommunikatör.
    Det är också bra att be om att få läsa igenom det som skrivs innan det publiceras. Missuppfattningar eller missvisande formuleringar är inte alltför ovanliga.

Kriskommunikation

Vid allvarliga händelser och kriser (extraordinära händelser) hamnar alltid informationsfrågorna i fokus. Därför är det viktigt att kommunikationen fungerar så att krishanteringen inte försvåras och att förtroendet för Svenska kyrkan Malmö inte skadas.

I pastoratet finns en särskild kriskommunikationsplan vid sidan av krisberedskapsplanen.

Stödjande tips vid mediakontakter
    Pressrum för Svenska kyrkan Malmö (länk till sida på svenskakyrkanmalmo.se)

Kontakt och nyhetstips

Karin Rosvall, kommunikationsstrateg 040-27 90 02