Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Malmö pastorat

  På ny tjänst

  Logotyp Svenska kyrkan Malmö

  Logotyp Svenska kyrkan Malmö Foto: Maria Stålhammar

  Här presenteras nya medarbetare och medarbetare som har bytt tjänst inom Svenska kyrkan Malmö den senaste tiden.

  Vill du presentera någon här? Hör av dig till kommunikation.malmo@svenskakyrkan.se

   


  Peter Englund

  Peter Englund Foto: Jens C Hilner

  Peter Englund - åter arbetsledare i Sjukhuskyrkan 

  Från och med den 1 januari 2021 arbetar Peter Englund åter igen som arbetsledande präst i Sjukhuskyrkan. Peter kommer närmast från Tygelsjö och V Klagstorps kyrkor där han var arbetsledare under 2020. Vi önskar Peter varmt lycka till på den nygamla tjänsten!​

   

  Ida Wreland - tillförordnad församlingsherde S:t Petri församling

  Arbetsledande präst i S:t Petri kyrka,Ida Wreland är utsedd till tillförordnad församlingsherde för S:t Petri församling under ett år med start från och med den 1 januari 2021.

   

  Richard Aspegren - tillfällig arbetsledande präst i Limhamn​s kyrka

  Richard Aspegren är tillfällig arbetsledande präst i Limhamns kyrka januari–april 2021. Richard har tidigare varit kyrkoherde i bland annat Skanör-Falsterbo församling och i utlandskyrkan i södra Frankrike. 

  Camilla Obrell

  Camilla Obrell Foto: Maria Stålhammar

  Camilla Obrell - löneadministratör

  Vilka arbetsuppgifter kommer du att ha?
  Jag började min tjänst här igår som löneadministratör och kommer bland annat att vara systemansvarig för Flex.

  Var kommer du närmast ifrån?
  Jag slutade min anställning i Region Skåne i fredags där jag varit anställd sedan 2014. Jag arbetade även där som löneadministratör och var supportansvarig.

  Vad gillar du att göra på fritiden?
  På min fritid gillar jag att umgås med familjen och jag älskar att resa och då gärna till varma länder. Jag gillar djur, främst hästar och hundar. Vi har en liten hundvalp som är 4 månader och min dotter rider så vi spenderar gärna mycket tid i stallet.

  Sandra Forslund

  Sandra Forslund Foto: Maria Stålhammar

   

  Sandra Forslund - ekonomiassistent

  Vilka arbetsuppgifter kommer du att ha?
  Jag är inhyrd konsult från Experis och kommer bland annat att ansvara för kundreskontran.


  Var kommer du närmast ifrån?
  Tidigare har jag haft en tjänst på Ikano Bank i Hyllie. Privat har jag nyligen flyttat från Dalby till Malmö.

  Vad gillar du att göra på fritiden? 
  Jag spenderar gärna ledig tid med familj och pojkvän. Dessutom gillar jag att simma och läsa.

  Agnes Callawaert

  Agnes Callawaert Foto: Maria Stålhammar

   

  Agnes Callawaert - diakon i S:ta Maria kyrka

  – Jag heter Agnes Callewaert och diakonvigdes för en dryg vecka sen i Lunds Domkyrka. Jag har tidigare bott i Malmö och är mycket glad för att nu fått tjänst i Malmö som diakon i S:ta Maria kyrka i St Johannes församling.

    Jag har arbetat som socionom i 20 år. De senaste 10 åren har jag varit verksamhets-ansvarig för gruppbostad och daglig verksamhet inom funktionshinderomsorgen i Stockholm. Senast kommer jag från studierna på diakonprogrammet på SKUI i Uppsala.
    Ända sen jag konfirmerades för snart 30 år sen har jag varit engagerad inom i Svenska kyrkan med konfirmandlägret Åhuslägret och med läger för vuxna med intellektuella funktionshinder.
    Avkoppling på min fritid handlar oftast om djur, natur, familj och vänner. Jag tycker också om att sjunga, gärna psalmer.

   

  Albin Tanke

  Albin Tanke Foto: Maria Stålhammar

   

  Albin Tanke - tillfällig arbetsledare på Sjukhuskyrkan

  Biträdande kyrkoherde Albin Tanke kommer, parallellt med sin ordinarie tjänst, vara tillfällig arbetsledare på Sjukhuskyrkan. Uppdraget varar året ut.  

   

   

  Ninni Smedberg

  Ninni Smedberg Foto: Maria Stålhammar

   

  Ninni Smedberg - tillfällig arbetsledare i S:t Pauli kyrka

  ​Ninni går in som tillfällig arbetsledande diakon i S:t Pauli kyrka. 

  Gunnel Rask

  Gunnel Rask Foto: Privat

  Gunnel Rask - organist i Västra Skrävlinge kyrka

  Jag heter Gunnel Rask och har den 1 september börjat arbeta som organist i Västra Skrävlinge kyrka. Jag gläder mig åt att ta mig an mina arbetsuppgifter och ser både möjligheter och utmaningar längs vägen. Redan har mkt vänlighet och värme strömmat mot mig och nu vill jag öppet lyssna in, samt sätta igång med verksamheten. Dock sätter ju corona vissa gränser. Kyrkokören kommer att börja så smått igen och det blir nystart för "Lilla Sångskolan" samt Friskvård Sång på dagtid, "Singing for life".
  Tidigare har jag arbetat som organist i Höllviken, Vellinge och Veberöds församlingar. Jag är utbildad körpedagog, sångerska, författare, kompositör och retreatledare.Det som särskilt inspirerar mig är de själsliga och existensiella och andliga beröringspunkter som musik i alla dess former ofta ger upphov till,samt i synnerhet upptäckten att Guds rike redan finns mitt ibland oss, i varje människa. Musiken kan i bästa fall vara en nyckel till att se, känna igen och medvetet leva detta inom och utom sig!​

   

  Gudrun Erlanson

  Gudrun Erlanson Foto: Josefin Sjöqvist

  Gudrun Erlanson - kyrkoherde

  Från och med den 1 september och fram till årsskiftet är Gudrun Erlanson kyrkoherde i Malmö pastorat. Gudrun har ett förflutet som kyrkoherde och kontraktsprost i Helsingborg och närmast kommer hon från ett vikariat på Svenska kyrkans utbildningsinstitut. Här kan du se och lyssna på en kort intervju med Gudrun (länk till Youtube)

  Paula Dubbink

  Paula Dubbink Foto: Jens C Hilner

  Paula Dubbink - präst i S:t Andreas kyrka

  Den 18 augusti började jag som komminister i S:t Andreas kyrka. Min tjänst har ett särskilt fokus på arbetet med barn, konfirmander och unga.
  Tidigare var jag pastorsadjunkt i S:t Matteus under ett år, och jag är glad att jag nu kan stanna kvar i Malmö.

  Jag ser fram emot att börja terminen, trots att allting är lite annorlunda än vanligt, och så blir det spännande att få se renovationen i Andreas bli färdig under hösten.

  Jag bor i Lund, och på min fritid gillar jag bl a att baka, laga mat och umgås med vänner. Hör av dig om du vill ha recept till godaste bitterkoekjes!

  Christian Sturesson

  Christian Sturesson Foto: Privat

  Christian Sturesson - präst i Bunkeflo strandkyrka

  Publicerat 2020-08-19
  Jag är 32 år gammal och bor i Lund tillsammans med min fru och våra två barn. Från och med 6 september kommer jag att arbeta som präst i Bunkeflo, en tjänst jag skall kombinera med att också vara medarbetare på Kristna Föreningen Filippi i Lund, en förening tillhörande Evangelisk Luthersk Mission.

  Jag ser mycket fram emot att arbeta i Bunkeflo strandkyrka, särskilt längtar jag efter det rika gudstjänstlivet. När jag inte arbetar sjunger jag och spelar musik, gärna väckelsepsalmer från andra hälften av 1800-talet. Jag tycker också om mycket om att idrotta och att cykla.​

  Annette Rosén

  Annette Rosén Foto: Maria Stålhammar

  Annette Rosén – kanslisekreterare på Kyrkans hus 

  Välkommen till Svenska kyrkan Malmö, när började du och vad innebär din roll som kanslisekreterare?
  – Jag började den 11 maj och min roll är att vara ett stöd till förtroendevalda, förbereda möte och skriva protokoll till kyrkoråd, arbetsutskott och kyrkofullmäktige. Jag fungerar även som sekreterare till kyrkoherde, biträdande kyrkoherde och administrativ chef.
  Jag kommer att vara dataskyddsombud, ansvara för GDPR, diarium, arkiv och system så som Kyrksam och Netpublicator och kommer att driva olika projekt relaterade till bl a digitaliserad arbetsplattform med förenklat arbetssätt och mindre sårbarhet. I min roll ingår även att hantera delegationer och försäkringar.                           

  Var arbetade du innan du kom till kyrkan?
  – De senaste 12 åren har jag arbetat på Säkra med försäkringar för företagare och fastighetsägare där jag arbetade med alla försäkringsbolag. 

  Vad gör du på fritiden?
  – När jag är ledig tränar jag på gym och går power walks. Närheten till havet är viktig, går gärna strandpromenader året runt. Gillar heminredning och ändrar gärna om hemma, hade jag haft ett slott att inreda och möblera hade lyckan varit total.

  Susanne Magnusson

  Susanne Magnusson Foto: Maria Stålhammar

   

  Susanne Magnusson - från reception till pastorsexpedition

  Publicerad 2020-06-02
  I 13 år har Susanne glatt svarat i växeln: "Välkommen till Svenska kyrkan i Malmö". Men från och med den 17 augusti kommer Susanne att byta arbetsställe - från receptionen till att ingå i pastorsexpeditionen.

  Vad tar du med dig från de här åren i receptionen?
  – Jag vill tacka för alla trevliga samtal genom åren både med kollegor och allmänheten och jag tar med mig många fina minnen från möten med människor.

  Susanne nya arbetsuppgifter kommer innebära att boka kyrkliga handlingar och svara på frågor från allmänheten när det gäller kyrkliga handlingar, medlemskap, register osv.

  Hur ser du på din nya tjänst?
  – Mitt arbetsredskap kommer till stor del fortsätta att vara telefonen och samtidigt får jag en del nya uppgifter vilket känns roligt. Något jag ser fram emot är att få vara en del av ett team.
  Vi önskar Susanne varmt lycka till på nya tjänsten!

  Robin Sahlin

  Robin Sahlin Foto: Maria Stålhammar

  Robin Sahlin - fastighetstekniker på Fastighetsenheten

  Publicerat 2020-05-26
  Sedan den 6 april i år arbetar Robin på fastighetsenheten. Arbetet innebär i stora drag att organisera, planera, utvärdera och utreda frågor inom underhåll och fastighetsförvaltning. Där ingår även att till viss del stå för driften i pastoratets byggnader samt ha beredskapsjour.
  Innan Robin kom till Svenska kyrkan Malmö tjänstgjorde han i Höllvikens församling där han hade liknande arbetsuppgifter.
  Varmt välkommen säger vi till Robin! ​

  Theodore Borgström

  Theodore Borgström Foto: Therese Riandebäck

  Theodore Borgström - kyrkvaktmästare i
  S:t Johannes kyrka

  Publicerat 2020-05-19
  Sedan den 4 november 2019 arbetar Theodore Borgström som kyrkvaktmästare i S:t Johannes kyrka. Theodore är utbildad på Malmö Universitet där han har gått den 3-åriga utbildning Scenproduktion. Under utbildningstiden fick han erfarenhet av att jobba med liveevents och efter avslutad utbildning har han arbetat på Evenemangsteknik och Malmö Opera som ljud-och ljustekniker. Vi önskar Theodore välkommen till pastoratet!


  Emma Jesperson

  Emma Jesperson Foto: Maria Stålhammar

  Emma Jespersson - präst i S:t Johannes kyrka

  Publicerat 2020-05-05
  Emma Jespersson började som präst i S:t Johannes kyrka den 3 februari i år. Tjänsten är inriktad på unga, från barn i skolåldern upp till unga vuxna. Emma prästvigdes i januari 2019 och har gjort sitt pastorsadjunktsår i Sankt Hans kyrka i Lunds östra stadsförsamling. Vi önskar Emma varmt välkommen till pastoratet!

  Olivia Jönsson

  Olivia Jönsson Foto: Maria Stålhammar

  Olivia Jönsson - präst i Hyllie kyrka

  Publicerat 2020-04-28
  Olivia Jönsson är från och med 31 januari ny präst i Hyllie församling, där hennes inriktning är barn, familj och ungdom.
  Olivia prästvigdes i januari 2019 och gjorde sitt pastorsadjunktsår i Svedala församling. Vi hälsar Olivia varmt välkommen!

  Emma Silver

  Emma Silver Foto: Maria Stålhammar

  Emma Silver - diakoniassistent i Heliga Trefaldighetskyrkan

  Publicerat 2020-04-28
  Emma Silver började den 3 februari som diakoniassistent i Heliga Trefaldighetskyrkan. Emma är utbildad socionom har jobbat några år inom skolan som elevassistent och även tagit solistuppdrag på begravningsbyråer. Under hela sin uppväxt har Emma sjungit i kör i Svenska kyrkan, främst i Hässleholm men det senaste året även i Malmö. Vi hälsar Emma varmt välkommen!

  Lena Winbladh

  Lena Winbladh Foto: Maria Stålhammar

  Lena Winbladh - projektledare på Fastighetsenheten

  Publicerat 2020-03-31
  I februari i år började Lena Winbladh sin tjänst som projektledare på fastighetsenheten. Lena har under 10 års tid arbetat som arkitekt på IKEA där hon har jobbat med utlandsetableringar. Det senaste året har Lena haft ett friår och har då ägnat sig åt att bygga växthus, sticka och brodera, vandrat till Santiago de Compostela och hängt i sin kompis keramikverkstad. Vi hälsar Lena varmt välkommen!

  Christin Sagnér

  Christin Sagnér Foto: Maria Stålhammar

  Christin Sagnér - kommunikatör i kyrkorna S:t Pauli och S:t Matteus

  Publicerat 2020-03-31
  Christin Sagnér är ny kommunikatör i kyrkorna S:t Pauli och S:t Matteus. Christin kom till Malmö pastorat under 2019 och påbörjade då uppdraget att tillsammans med fastighetsenheten uppdatera vård- och underhållsplaner för pastoratets alla k-märkta kyrkor. Arbetet med planerna kommer att löpa parallellt med kommunikatörsarbetet under hela våren 2020. Till hösten ska Christin även arbeta med kommunikationen inför kommande kyrkoval. Vi hälsar Christin varmt välkommen till sina nya roller!

  Redaktör och innehållsansvarig
  Maria Stålhammar, Malmö pastorat
  Uppdaterad
  2020-06-01
  X
  Dokumentid: 1271977- Webid: 45457 - Unitid: 12901