Digitala nyhetsbrev

Allt fler kyrkor startar digitala nyhetsbrev som ett alternativ/komplement till exempelvis kyrkoblad. Här får du information om fördelarna med ett digitalt nyhetsbrev samt hur du går tillväga om din kyrka vill starta ett digitalt nyhetsbrev.

Digitalt nyhetsbrev alternativ till kyrkoblad

En av fördelarna med digitalt nyhetsbrev är att det går snabbt och enkelt att producera. Jämfört med kyrkoblad där man är styrd av deadlines för tryck och distribution, kan man med digitalt nyhetsbrev göra ändringar in i det sista och på så vis ha ett relevant och uppdaterat innehåll.

Fler fördelar:

• Brevet skickas bara till dem som väljer att prenumerera
    • Du kan se statistik för varje utskick: hur många som har öppnat brevet, vilket innehåll som är mest läst bland annat.
    • Du får även en koppling till kyrkans hemsida och kalender genom att länka för vidare läsning.
    • Dessutom är det ett miljövänligare och billigare alternativ än till exempel kyrkobladen.​

Multinets verktyg EditNews​ för att skapa digitala nyhetsbrev

Via nationell nivå har vi slutit ett förmånligt avtal med Multinet och nyhetsbrevstjänsten EditNews. Programmet är webbaserat och är enkelt att använda.

Så här gör du för att starta ett nyhetsbrev för din kyrka​

Förankra det digitala nyhetsbrevet med din chef och fyll sedan i formuläret här nedanför.

Beställ nyhetsbrev

1. Ange ett namn som ska stå som avsändare, ex: "Bunkeflo Strandkyrka", "Hyllie och S:t Mikaels kyrkor".

2. Ange en e-postadress som avsändare för nyhetsbrevet, ex: "bunkeflo.malmo@svenskakyrkan.se".

3. Ange namn på den person som ska administrera nyhetsbrevet.

4. Ange e-postadress till den person som ska administrera nyhetsbrevet.

5. Ange namn på ansvarig chef.

Brevmall skapas och administratören får en genomgång i programmet

När beställningen har kommit till kommunikationsenheten tar vi kontakt för att samla in information från er om vilka funktioner ni vill ha i brevet. Därefter skapar vi en brevmall. När mallen är klar får den som ska administrera nyhetsbrevet en kort genomgång av tjänsten.

Inloggning till EditNews: https://login.editnews.com/

Kyrkor som har digitalt nyhetsbrev

Digitalt nyhetsbrev, Hyllie och S:t Mikaels kyrkor

Hyllie och S:t Mikaels kyrkor​ - prenumerera på Hyllie och S:t Mikaels kyrkors nyhetsbrev