Bli medlem i Svenska kyrkan

Är du redan medlem? Tack för att du är med. Om inte – tycker du att kyrkan står för något gott? Då är du välkommen som medlem, för att ta del av allt det som kyrkan erbjuder och för att stötta kyrkan i dess uppdrag.

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns alltid en plats för dig.

Så här gör du för att bli medlem

Du kan ansöka om medlemsskap på tre olika sätt, välj det som passar dig bäst:

1. Skicka e-post till pastorsexp.malmo@svenskakyrkan.se och berätta att du vill bli medlem. Ge oss gärna ditt telefonnummer så ringer vi upp.
    2. Inträdesblankett
      Du kan också fylla i blanketten för inträde i Svenska kyrkan som du skriver under och skickar till: Svenska kyrkan Malmö, Box 346, 201 23 Malmö eller lämnar till närmaste kyrkas expedition. Det går också bra att formulera sig fritt i ett vanligt brev. Här hittar du information om att bli medlem i Svenska kyrkan.
    3. Kom in i kyrkan och berätta att du vill bli medlem
      Besök en kyrkas expedition och berätta att du vill bli medlem i Svenska kyrkan. Du kommer då att få boka ett samtal med en präst. Här hittar du kontaktuppgifter till våra kyrkor.
    2019-06-07