Malmö kyrkogårdsförvaltning

Malmö kyrkogårdsförvaltning har samma geografiska gränser som Malmö kommun och ansvarar för kyrkogårdarna inom det området. Kyrkogårdsförvaltningen har numera en egen intranätssida. Du når den via länken nedan.

Ungefär hälften av de anställda utgörs av säsongsanställda

Här finns cirka 220 anställda, varav 110 ungefär är säsongsanställda (mellan april och november).

Verksamhetens omfattning

Verksamheten omfattar allt från parkskötsel, begravningsadministration, gravvisningar, service till gravrättsinnehavare, kunder och besökare, till verkstad, teknisk service och transporter.

Kyrkogårdar, kapell och krematorie

Malmö kyrkogårdsförvaltning har 18 kyrkogårdar att ta hand om (en är ännu inte tagen i bruk i Oxie). På kyrkogårdarna finns sammanlagt cirka 56 000 gravplatser.

Det finns även flera begravningskapell (8 st) samt krematoriet i Limhamn. På krematoriet genomförs runt 4 000 kremationer per år i tre ugnar.

Huvudkontor och grön verksamhet

Huvudkontoret ligger i Villa Hohög på Östra kyrkogården. På Östra kyrkogården har även Teknik sin huvudsakliga verksamhet. Den gröna verksamheten med park- och gravskötsel sker på de 17 olika kyrkogårdarna inom förvaltningen.

Gå till Malmö kyrkogårdsförvaltnings intranät

2021-01-20