För webbadministratörer

Användbar information för dig som är redaktör och administrerar din kyrkas webbsidor i systemet Content Studio.

Så loggar du in

Gå till  svenskakyrkan.se/admin

Om du behöver logga in, gör du det med samma uppgifter som till intranät och din dator.

Ändra en sida utan att gå in i admin

Du befinner dig på en sida på svenskakyrkan.se och vill ändra något, veta vem som publicerade sidan eller se en tidigare version. Gå upp i url:en och ändra "www" till "admin". Längst ut till höger på sidan ser du en skiftnyckel. Klicka på den så kommer du till redigeringsläget för sidan.

Redigera dina sidor och nyheter

Du söker fram din kyrkas sidor eller nyheter genom att välja att filtrera sidorna eller nyheterna på rätt ämnesområden, i ditt fall Webb+din kyrkas namn, t ex Webb Limhamns kyrka.​ Då ser du bara dina sidor och nyheter och riskerar inte att ändra någon annan kyrkas sidor/nyheter.

Sida eller nyhet?

Sida är för permanent verksamhet, nyheter för tillfälliga verksamheter och händelser.

Skapa ny sida

Skapa inte nya sidor själv. Kontakta kommunikation för diskussion.

Skapa en nyhet

När något inte är en permanent verksamhet, till exempel en föreläsning, en konsert eller liknande.

Att tänka på:

• Tänk som en journalist.
    • Skriv som en artikel. Det räcker inte med samma kortfattade information som finns i kalendern.​
    • Skriv en rubrik som både väcker intresse och som berättar vad det rör sig om.
    • Skriv en ingress som sammanfattar vad texten handlar om.
    • Tänk på att skriva det viktigaste först.
    • Använd rätt mellanrubriker.
    • Lägg gärna till relaterad information längst ner.
    • Lägg till ämnesområde Webb+aktuell kyrka (ex: Webb Limhamns kyrka)

Om du vill att nyheten ska visas på er förstasida, lägg på ämnesområde Nyheter Aktuell kyrka, ex: Nyheter Limhamns kyrka. Om du vill att nyheten ska synas på pastoratets förstasida, kontakta Kommunikation​.

Bilder på svenskakyrkan.se/malmo

Bilderna som laddas upp i Content Studio ska ha måtten 1920x1280px (undantaget är personalbilder som har måtten 1200x1800px). Upplösningen ska vara 72 dpi och den uppladdade filen får inte vara större än 500kB.

Tänk på att inte använda bilder som du inte har rättighet till eller samtycke till.
    För mer information om bilder, rättigheter och länkar till bildbanker, gå till sidan om bilder och fotografering

Så använder du gratisverktyget Pixlr för att redigera bilder till webben

Pixlr låter dig redigera foton direkt i din webbläsare gratis. ​Här nedan kan du se en instruktionsfilm om hur du använder verktyget.

Gå till pixlr.com

Lathundar på nationell nivås intranätssidor​

Gå till lathundar för Content Studio

Har du frågor om Content Studio och webbadministrationen?

Kontakta Maria Stålhammar, kommunikatör 040-27 92 89

eller Jenny Wollin, kommunikatör 040-27 91 59