Fakturering och inköp

Här kan du läsa mer om vad du ska tänka på vid inköp och fakturering för produkter och tjänster eller för clearing och kyrkliga handlingar. Du kan även få information om hur du ansöker om och hanterar kreditkort inom Malmö pastorat.

Det är viktigt att man förstår, generellt, hur processen kring fakturering och inköp sker inom Malmö pastorat. Detta för att minimera felaktigheter och för att säkerställa att det blir korrekt utfört.

I övergripande steg sker faktureringen enligt nedan:

• Enhet/församling inom Malmö pastorat utför/säljer en tjänst/produkt
    • Samma församling skapar ett faktureringsunderlag som skall skickas till ekonomienheten på Kyrkans Hus.
      Här ska man tänka på att bifoga ev. relevant dokumentation (Kvitto, beställning/order, mailkonversation etc).
      Kontrollera att uppgifterna på underlaget är korrekta (om mottagare är intern kontrollera att mottagaren är församlingen och inte kyrka)
    • Kontera och attestera faktureringsunderlaget innan det skickas till ekonomienheterna.
      Ekonomiassistenterna i församlingarna​ och i Kyrkans Hus kan hjälpa till, men det skall inte skickas till Kyrkans Hus utan att vara konterat och attesterat.

• Efter kontering och attest skickas allt (faktureringsunderlag + relevant dokumentation) till ekonomienheten som skapar och skickar iväg fakturan.​​

Kontakt:

Karin Gillsbro Carrillo