Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Malmö pastorat

  Digitala musiktjänster

  Här hittar du information om hur vi som arbetar i Malmö pastorat ska förhålla oss till de musiktjänster som erbjuds på marknaden.

  Inom Malmö pastorat vill vi både värna och lyfta fram den levande musiken som spelas av våra musiker i våra kyrkor och andra lokaler. Under hösten 2019 diskuterades i kyrkoherdens ledningsgrupp frågan kring hur vi som pastorat ska förhålla oss till olika musiktjänster som erbjuds på marknaden och som ibland efterfrågas. Nedan följer en kort sammanfattning av vad som gäller. 

  Stim (ersättning till låtskrivarna)

  Stim hanterar musikrättigheter och betalar ut ersättning till låtskrivarna. 
  Varje musiker har ansvar för att själv rapportera in alla framförda musikverk vid konserter, musikgudstjänster och andra musikevenemang, läs mer om vad som gäller på stim.se.
  Musik vid dop, bröllop och begravningar behöver inte rapporteras.
  Faktura kommer årsvis till pastoratet och belastar respektive församling/kyrka. År 2018 var kostnaden drygt 515 000 kr. 

  Sami (ersättning till musiker och artister)

  Sami hanterar ersättning till musiker och artister för att musik spelas i våra lokaler oavsett i vilket sammanhang och möjliga kanaler.
  Malmö pastorat har avtal som baseras på hur många medlemmar vi har. Vi betalar en årsavgift på ca 127 500 medlemmar x 0,34 öre= 43 000 kr.
  Detta avtal ansvarar Kyrkans hus administrativa chef, Anna Svartbeck Lilja för.

  Swedish films

  För att visa film för t ex konfirmander måste vi ha en licens från Swedish film. Detta tecknas av centrala administrationen (kontakt Linda Nilsson) på Kyrkans hus en gång om året.
  Om du inte vet om ni har licens kontakta centrala administrationen. År 2018 var licenskostnaden för pastoratet 33 000 kr.
  Läs mer om filmvisning på nationell nivås intranätsida 

  Musikbanken

  Svenska kyrkan nationell nivå har införskaffat en tjänst; Musikbanken, dit man kan ansluta sig med ett månadsabonnemang. I dagsläget finns det 800 låtar att välja mellan för att spela på gudstjänster och förrättningar. Ny låt kan läggas till vid behov, tar ca 4 dagar. Kostnad ca 550 kr per person och månad.
  Musikbanken kan även användas vid allmänna lokaler. Avtal med Stim och Sami måste då finnas. Kyrkoherden har beslutat att Malmö pastorat inte ska ta del av Musikbankens tjänster.

  Särskilda önskemål från besökare

  Det händer att t ex blivande makar inför vigslar eller sörjande vid begravningar önskar att viss redan inspelad musik spelas. Vi bör i första hand erbjuda att våra egna musiker spelar upp den önskade musiken. Ibland kan det ändå vara så att man t.ex. önskar en särskild artist. I dessa fall kan, om utrustning finns, musik från köpt CD eller köpt musik som laddats ner, spelas om besökare själva tar med sådan. Vi inom Malmö pastorat erbjuder inte att ladda ner och spela upp musik från några digitala musiktjänster. 

  Angående Spotify, Itunes, Apple music och andra musik- och videotjänster.

  Kyrkoherden har beslutat att pastoratet som arbetsgivare inte bekostar några nedladdningar eller streaming från Apple Music, Itunes, Spotify eller liknande tjänster från den 1 januari 2020. Detta gäller samtliga anställda. 
  För allas kännedom har Spotify ändrat de villkor som de erbjuder sin tjänster med. Svenska kyrkan får som organisation därför inte teckna avtal med Spotify. Den som har t ex ett privat Spotify-konto får inte heller använda detta för uppspelning av musik i allmänna lokaler eller för gudstjänster/förrättningar.

  Redaktör
  Maria Stålhammar, Malmö pastorat
  Innehållsansvarig
  Gunilla Hallonsten, Malmö pastorat
  Uppdaterad
  2022-04-20
  X
  Dokumentid: 1474746- Webid: 45457 - Unitid: 12901