Användarkonto och behörighet

Här hittar du information om användarkonto och behörigheter och hur du beställer det.

Användarkonto och behörigheter

Du behöver ett användarkonto för att logga in på din utrustning och för att komma åt våra system.

Vi tillhandahåller användarkonto till anställda, förtroendevalda i kyrkorådet, ordf. i församlingsråd/verksamhetsråd, revisorer, valnämnd och leverantörer.

​Gemensam inloggning

Det här kontot är gemensamt för hela Svenska kyrkan och kallas ofta för knet-kontot. Den här inloggningen använder vi för att logga in på vår utrustning och för att logga in i system och tjänster som är gemensamma för Svenska kyrkan, så som Kbok, Kyrksam, Kyrkspar, Kob med flera.

Egen inloggning

För de system och tjänster som inte är gemensamma för Svenska kyrkan används egna inloggningar för respektive konto. ​Dessa inloggningar har egna kombinationer av användarnamn och lösenord som inte är kopplade till något annat konto.
    Exempel på system som använder egna inloggningar är Aveny, Adobe Creative Cloud, HRM Flex, Telenor med flera.

Personlig inloggning

Dessa typer av konton är skapade av användaren själv. Eftersom IT-enheten inte tillhandahåller systemet, sköter användaren all hantering av kontot själv.
    Exempel på system med personlig inloggning är till exempel: iCloud/Apple-ID.

Ladda ner
    Internet och e-post policy (pdf)
    Riktlinjer för lösenordshantering (pdf)

Alfred Hassel, Malmö pastorat