Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Linköpings stifts intranät

  Församlingsinstruktioner

  Församlingsinstruktionen är församlingens/pastoratets styrdokument och vägen dit är en process där nyckeln till ett bra resultat är delaktighet.


  FIN i Coronatider

  Under coronapandemin är det mycket som inte blir som vi tänkt. De församlingar som just nu arbetar med sin FIN kan inte genomföra samlingar och arbetsmöten på det sätt som de tänkt.

  Hur kan det arbetet ta nya former där delaktighet och dialog ändå får plats?  En församling låter sin arbetsgrupp träffas och några är med på telefon. En har förlagt delar av förankringsarbetet till församlingstidningen där människor får skicka in tankar om sin drömförsamling om 5 år per mail/brev. De har annonserat det som en tävling där de tio första som skickar in kommer få en överraskning.En församling har på papper samlat in tankar från aktiva i församlingens många olika verksamheter. Hur kan vi tänka klokt för att hålla igång processen? Kan vi ha dialog med förtroendevalda i församlingsråd per telefon – vad tänker du om fokusområdena som du fått hem per brev…? Och hur påverkar pandemin våra tankar om strategin framåt? Upptäcker vi nya fokus och längtor som vi inte visste om att vi hade.

  Välkommen att höra av dig till oss som är handläggare i FIN-arbetet för att bolla tankar om hur vi kan möjliggöra det här arbetet. Kom med dina frågor och goda exempel!

  Dags att skriva FIN?

  I många församlingar och pastorat är det nu dags att ta fram eller revidera sin församlingsinstruktion. Här nedan finns den nya guiden som du kan ladda ner, eller beställa från stiftskansliet. Församlingar som ska revidera sin FIN kommer i god tid att bli kontaktade av sina två stiftshandläggare för att bjudas in till planeringsmöte. Längst ner på sidan kan du hitta den processplan som vi tillsammans som ska fyllas  i innan arbetet kan komma igång på allvar. Som resurs i arbetet finns också stiftsorganisationens handläggare för omvärldsanalys, barnperspektiv, konfirmandhandlingsplan och gudstjänst.


   

   


  Skapad:2019-04-12 11:13:00

  Under 2018 utvärderades arbetet med att ta fram församlingsinstruktioner. Sedan 2019 finns nu en ny guide för FIN-arbetet.

  Läs mer!

   Länk till statistikdatabas

   Läs mer om barnperspektiv

   

  Skapad:2019-05-08 16:41:00

  Konfirmandhandlingsplanen ska vara ett levande och strategiskt verktyg i arbetet med konfirmander. De församlingar som arbetar både strategiskt och långsiktigt med sina konfirmandhandlingsplaner kan se resultat både kvantitativt men framförallt kvalitativt. 

  Läs mer om Konfirmandhandlingsplan

    

   

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Maria Ellhar, Linköpings stiftsorganisation
  Uppdaterad
  2020-04-28
  X
  Dokumentid: 773244- Webid: 29037 - Unitid: 3