Ett fel uppstod.

Linköpings stifts intranät

Ekonomiska bidrag: Församlingar

Vänförsamlingskontakter
    Församling, pastorat och/eller samfällighet kan söka bidrag för kostnader som uppstår i samband med vänförsamlingskontakter med församlingar i något av stiftets vänstift: Diocese of St. Albans, London, England och det södra stiftet i den evangelisk-lutherska kyrkan i Ungern.

Kontaktperson:
    stiftsadjunkt Fredrik Olofsson
    fredrik.olofsson@svenskakyrkan.se

Kollektmedel för diakonala ändamål
    Församlingar/pastorat kan söka medel för diakonalt arbete från stiftskollekt med diakonalt ändamål. Medlen står till förfogande för hjälp till enskilda eller familjer där församlingen/pastoratet inte har egna möjligheter att hjälpa. Ansökningshandlingar finns här nedan. Församlingsanställda kan söka och pengarna betalas, om ansökan bifalles, till församlingens/pastoratets konto för att därefter distribueras till den behövande eller alternativ mottagare.

Kontaktpersoner:
    Stiftsdiakon Johan Schullström
    johan.schullstrom@svenskakyrkan.se

Stiftsdiakon Susanna Löfgren

Flykting och invandrararbete
    Församlingar/pastorat som genomför särskilda projekt till stöd för flyktingar eller invandrare kan få bidrag ur stiftets kollektmedel till detta. Även till individuella hjälpinsatser för flyktingar/invandrare kan medel beviljas.
    Det är församlingens kyrkoherde som ansöker om kollektmedel.

Kontaktperson:
    Stiftsdiakon Susanna Löfgren
    013-24 26 89, 072-748 60 78

Biskop Martin Modéus födelsedagsfond
    Fonden är inrättad för att ge ekonomisk hjälp till barn och ungdomar boende i Linköpings stift. Syftet med fonden är att kunna ge ett bidrag till något som inte kan erhållas på annat sätt till exempel genom ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen.
    Bestämmelser:

• Målgruppen är barn och unga under 18 år.
    • Medlen ska erbjudas barn/ungdomar i behov av något extra.
    • Medlen betalas ej ut till verksamhet arrangerad av församlingen till exempel läger eller resor.
    • Ansökan görs via ansökningsblankett som kan laddas ner nedan.
    • Ansökan kan göras av församlingsanställd som i sitt arbete möter barn och ungdomar, ansökande tjänsteman ska ha en personlig kontakt med sökande familj/barn och ha gjort en egen bedömning av situationen.
    • Beviljade medel betalas ut till församlingens konto (jmf kollektfonden)
    • Max 1 500 kronor beviljas per barn och utbetalningen är att betrakta som en engångsinsats.
    • Årligen kan maximalt 50 000 kronor avsättas för utdelande av medel.
    • Ansökningar handläggs av stiftsdiakon och beslutas av stiftsdirektor på Utvecklingsavdelningen.

Kontaktpersoner:
    Stiftsdiakon Johan Schullström