Övningsbank

I övningsbanken hittar du övningar du själv kan använda i din verksamhet. Scenarierna spänner över krishanteringstrappan från en mer vardaglig påfrestning till en större krishändelse i svensk församling och utlandsförsamling.

Välkommen till övningsbanken för krishantering! Här bygger vi ett rum med övningsscenarier och anvisningar för att enkelt kunna hämta underlag till övningar i den egna församlingen, pastoratet eller stiftet. Scenarierna omfattar händelser som skulle kunna inträffa både i Sverige och utomlands. Även verklighetsbaserade övningsscenarier med erfarenheter och lärdomar kommer att finnas i övningsbanken.

Tillsammans med övningsanvisningarna, och de diskussionsfrågor som finns i anteckningsfälten i anslutning till vissa sidor i bildspelen (power point) kan övningarna ge underlag för att reflektera över den egna krisberedskapen. Anpassa gärna scenarierna till det lokala sammanhanget!

Kyrkokansliets krissamordning finns till hands för vägledning och samråd.
    Kontakta oss gärna!

Anna Yngvesson, Kommunikationsavdelningen