Före krisen – vi gör oss redo

Om vi ska kunna hantera svåra och oväntade händelser, behöver vi bygga upp och underhålla vår krishanterande förmåga. Hur arbetet ska ske beskriver vi i en krisplan. Då kan vi både klara händelser där vi själva är berörda och händelser där vi vill vara en resurs för andra.

Krisplanering är ett lagarbete. Det berör chefer, medarbetare, förtroendevalda och frivilliga.

1. Före krisen tar vi fram krisplanen. Den beskriver hur den krishanterande förmågan är uppbyggd hos oss.
    2. I det akuta läget ger krisplanen vägledning med checklistor och kontaktlistor.
    3. Efter krisen beskriver krisplanen hur vi följer upp händelsen.

Skapa en krisplan

Din församling kanske redan har en krisplan. Om inte, kan du och dina arbetskamrater få vägledning genom ett e-learningprogram. Samtidigt som ni går igenom programmet, skapar ni krisplanen.

Om du vill kan du också läsa en kortare vägledning för att skapa en krisplan (pdf). Till vägledningen hör en mall för krisplan i församling eller stiftskansli (Excel), Mall-krisplan-forsamling (Word)

Skapad:2018-06-11 13:37:00

Krisplanering är ett lagarbete. Det berör personal, förtroendevalda och frivilliga. Det handlar om att hela tiden bygga och underhålla vår krishanterande förmåga. Krisplanen är en del i det arbetet.

Läs mer om att planera för krishanterande förmåga
    2019-04-16