Lektionsmaterial om hur kyrkan styrs

Använd gärna det här lektionsmaterialet om Svenska kyrkans styrning och ledning i konfirmandundervisningen.

Det framtagna materialet har som syfte att ge konfirmanderna kunskap om Svenska kyrkans organisation men materialet vill också skapa lust och engagemang till delaktighet genom att visa på möjligheten att från 16 års ålder rösta i kyrkovalet.

Lektionsförslag

Här hittar du förslag på en lektion kring hur konfirmandgruppen kan jobba med dessa frågor. Upplägget finns i ledarhandledningen. Delar av materialet går att använda för andra grupper i församlingens verksamhet.

Inspirationsfilm

Börja med att se filmen för att bli lite inspirerade och nyfikna.​

Här hittar du lärarhandledningen.

Här hittar du ett material som konfirmander kan använda för att repetera och samtala om hur Svenska kyrkan styrs.

Detta material kan skrivas ut och fästas samman till en tärning. Den kan användas som repetition eller spel. Slå tärningen och svara på frågan.

2021-04-01