Din sökning gav 0 träffar

    Ett fel uppstod.
    Dölj bild

    Juridik och kyrkorätt

    Nyheter om GDPR

    Här samlar vi nyheterna om Svenska kyrkans GDPR-anpassning.

    Schrems II-domen
    I somras meddelade EU-domstolen en dom som påverkar Svenska kyrkans möjligheter att överföra personuppgifter till länder utanför EU/EES. Arbete pågår med frågan. Nationell nivå har kontakt med stiftens jurister.
    2020-11-05 11:15
    Inspiration till GDPR-vänlig bildhantering
    Har din enhet planerat att skapa en GDPR-anpassad rutin för hur ni ska hantera bilder, men inte riktigt kommit loss än? Då kan ni kika på kyrkokansliets variant - som inspiration för ert eget tänk!
    2019-06-12 11:00
    Domkapitlen saknar i nuläget tillstånd att behandla uppgifter om lagöverträdelser
    Datainspektionens beslut 26 mars 2019 angående behandling av uppgifter om lagöverträdelser samt känsliga personuppgifter
    2019-04-17 14:50
    FAQ - GDPR och Ikon
    Vanliga frågor och svar om GDPR-anpassningen av Ikon.
    2018-12-20 10:11
    GDPR-anpassning av Ikon
    Kommunikationsavdelningen tar nu krafttag för att GDPR-anpassa den nationella delen av bildverktyget Ikon.
    2018-12-20 10:00
    Möt hösten med GDPR!
    Fortsatta anpassningar av gemensamma IT-system och GDPR-vänliga arbetssätt och rutiner för vardagsverktyg som e-post, webb, bild och sociala medier. Det är lite av det som GDPR-projektet på nationell nivå erbjuder i höst.
    2018-08-27 13:00
    GDPR: tips på åtgärder av IT-system
    Nu finns generella rekommendationer för åtgärder av IT-system på intranätet ../dataskydd.
    2018-06-01 14:23
    GDPR: infotext på Svenska kyrkans webbplats
    Nu finns en generell informationstext om hur Svenska kyrkan hanterar personuppgifter på Svenska kyrkans webbplats .../personuppgifter.
    2018-05-25 13:00
    GDPR: checklista och samtyckesmall för bilder
    Nu finns en mall för samtycken vid fototillfällen och en checklista med tips för att hantera frågor från registrerade eller Datainspektionen.
    2018-05-24 15:19
    GDPR: info om personuppgiftshantering på svenskakyrkan.se
    En kort informationtext om hur kyrkan hanterar personuppgifter kommer på svenskakyrkan.se nästa vecka. Dessutom kommer generella rekommendationer för åtgärder av IT-system att levereras.
    2018-05-19 12:00
    1 2 < > 
    Redaktör
    Maria Sandell, Avdelningen för fastigheter, kulturarv och service
    Innehållsansvarig
    Margareta Furberg, Kommunikationsavdelningen
    Ansvarig för intranätet Juridik och kyrkorätt
    Migelle Wikström, Juridik och kyrkorätt
    Uppdaterad
    2022-03-11
    X
    Dokumentid: 1389075- Webid: 25295 - Unitid: 2147483474