Begravningsverksamhet

Foto: Juridiska enheten

Begravningsverksamheten är en allmän samhällelig uppgift som staten genom begravningslagen har anförtrott åt församlingar och pastorat samt åt två kommuner.

Kyrkostyrelsen svarar för övergripande frågor avseende begravningsverksamheten inom Svenska kyrkan.

Att ta fram riktlinjer för begravningsverksamheten

Varje församling och pastorat som är huvudman för begravningsverksamhet ska ha riktlinjer för hur denna ska vara utformad. Ett stödmaterial för att ta fram sådana riktlinjer har utarbetats.

Frågor och svar om begravningsverksamhet och coronavirus

Svenska kyrkan, kyrkokansliet, Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation, och SKKF, Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund, får frågor, både från lokal nivå och medlemmar, om hantering av coronaviruset covid-19, kopplat till begravningsverksamheten. En FAQ har sammanställts genom Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Ta del av informationen

2020-09-02