Utbildning

Nedan presenteras de kurser inom kyrklig ekonomi som tillhandahålls via Svenska kyrkans nationella nivå (kyrkokansliet). Dessa kurser erbjuds på olika orter i landet.

Aktualitetsdag - inför bokslut och årsredovisning
    Särredovisning av begravningsverksamhetens intäkter och kostnader
    Ekonomi för ekonomer – budget och verksamhetsstyrning
    Ekonomi för ekonomer – bokslut och årsredovisning
    Budget – inte bara pengar
    Modell för verksamhetsindelning
    Att vara revisor inom Svenska kyrkan - grundkurs
    Målkapital

Anmälan till dessa utbildningar sker via intranätet.

I mån av tid erbjuds även de flesta av ovanstående kurser som förvaltningsanpassade kurser. Detta innebär att ni själva ordnar det praktiska såsom lokal och förtäring men köper in kursen antingen själva, tillsammans med exempel grannpastoratet eller gemensamt inom kontraktet/stiftet. I avgiften (2017: 18 000 kr) ingår två kursledare samt allt kursmaterial, övningar etc. En kursdag pågår vanligtvis mellan kl 9.00 - 16.00. Av pedagogiska skäl är antalet deltagare maximerat till 25.

Information om kurser inom andra ämnesområden finns  på Svenska Kyrkans arbetsgivarorganisations webbplats.

Kyrkokansliets Kursadministration, Ekonomi och finans
    2018-03-05