Kyrkostyrelsens redovisningsråd för Svenska kyrkan, KRED

Rådets verksamhetsområde är redovisningsfrågor som är av allmänt intresse för Svenska kyrkan och dess organisatoriska delar.

Syfte och målsättning

Rådet ska inom sitt uppdrag

• följa och analysera förändringar i omvärlden avseende god redovisningssed,
    • fastställa publikationer med vägledande rekommendationer för redovisning inom Svenska kyrkan. Publikationerna ska tillhandahållas på Svenska kyrkans intranät,
    • informera om hur god redovisningssed m.m. ska tillämpas inom Svenska kyrkan, och
    • samverka med normgivare inom redovisningsområdet.

Organisation

Rådet består av fyra ledamöter. Minst två av ledamöterna ska inneha särskild sakkunskap på redovisningsområdet varav minst en ska vara eller ha varit auktoriserad revisor.

Ledamöterna utses av kyrkostyrelsen för längst den tid som motsvarar kyrkostyrelsens mandatperiod. Kyrkostyrelsen utser bland ledamöterna en ordförande och en vice ordförande.

Kyrkostyrelsens redovisningsråd nås via Kyrkokansliet i Uppsala.
    kred@svenskakyrkan.se

2018-06-26