Digitala betallösningar

Här får du en översikt över digitala tjänster som givare kan använda för kollekt, betalningar eller gåvor till det internationella arbetet.

Swish och andra betalningar via telefon

Ge en gåva med Swish!

Skapad:2020-01-07 15:28:00

Nu kan våra givare ge gåvor till Act Svenska kyrkan genom att Swisha till 9001223. Det är kostnadsfritt att skaffa och att ge gåvor via Swish.

Tips för dig som vill erbjuda möjligheten att ge kollekt via Swish:

• Ta gärna med praktisk information i gudstjänstens agenda. Ladda ner exempeltext här.
    • Be gärna kantorn att spela en extra lång psalm för att alla ska hinna swisha sin gåva.
    • Tänk på att den som ger kollekt alltid är anonym.
    • Den digitala kollekten registreras, tillsammans med andra kollektkällor, direkt i KOB.

Redovisning av kollekt via Swish

Du kan läsa om gällande regelverk för redovisning av kollekt som samlats in med Swish (pdf).

Swish och offentlighetsprincipen

Läs om de allmänna villkor som gäller för Swish och vikten av att förbehåll för offentlighetsprincipen förs in i avtal som tecknas av Svenska kyrkan (pdf)

Beställ gratis marknadsföringsmaterial

Du kan beställa material som enkelt visar för dina kunder att du tar betalt med Swish. Detfinns till exempel affischer förtryckta med ditt Swish-nummer och QR-kod, samt klistermärken i olika storlekar. Allt material är gratis. Du betalar enbart fraktkostnaden.Se vilket material du kan beställa (pdf).

Avtal för betalning via smartphone

Swish

Leverantör: Swedbank/Swish
    Ramavtal: Ja

Avtal för betalning med terminaler

Leverantör: Babs Paylink och Swedbank
    Ramavtal: Ja, med Swedbank.
    Pris: 349 kr/månad
    Så funkar det: Visar summa per terminal och dag på kontoutdraget. För mer detaljerad redovisning måste den kopplas till ett kassasystem.

knet\robalvar,
    Anders Thorendal, Ekonomi och finans