Svenska kyrkans familjerådgivning

Svenska kyrkans familjerådgivnings nationella samordnarfunktion finns på Kyrkokansliet i Uppsala. I den nationella samordnarfunktionens uppgift ingår att inspirera församlingar att starta familjerådgivning samt att utbilda och fortbilda personal som är verksamma inom Svenska kyrkans familjerådgivning.

För att kunna arbeta som familjerådgivare krävs, förutom yrkesutbildning till socionom, psykolog eller annan likvärdig akademisk examen, grundläggande psykoterapiutbildning och familjeterapiutbildning. Den nationella samordnaren arrangerar de auktorisationsgrundande fortbildningarna för familjerådgivarna i familjerekonstruktion, parpsykoterapi och i tros- och livsåskådningsfrågor samt finns med som stöd i utvecklings- och kompetensfrågor för Svenska kyrkans familjerådgivning i hela landet.

Jan Sjögerud, handläggare på Kyrkokansliet, är nationell samordnare för dem som arbetar med Svenska kyrkans familjerådgivning. Du når honom via mejl, här, eller via telefon 018-16 98 17.

Jan Sjögerud, Avdelningen för kyrkoliv
    2018-02-06