Dokument, rapporter och litteratur om diakoni

Framtida utmaningar för kyrka och samhälle

I rapporten "Tankar om framtida utmaningar för kyrka och samhälle" bad vi åtta forskare att bidra med sina reflektioner kring utmaningar som kyrkan står inför i samhället. I fokus står den svenska välfärden och dess relation till kyrkans diakoni.

Sverige mellan stolarna

”Du är den första jag pratar med på tre dagar, Hostar blod, Tack syster, för att du såg mig.” Rubrikerna är från boken ”Sverige mellan stolarna. Berättelser om utsatthet. Om människor och möten i Svenska kyrkans diakoni”, utgiven av Kyrkokansliet, Uppsala.

Biskopsbrev om diakoni

Ett nytt biskopbrev om diakoni. Biskoparna samtalar om vad diakoni betyder, hur den ser ut i våra olika sammanhang och hur den ska utvecklas vidare.

Biskopsbrev om diakoni

Svenska kyrkans roll och uppgift i den Svenska välfärden- en plattform

Plattformen beskriver motiv, principer och värden som är vägledande när Svenska kyrkan på nationell nivå ska förhålla sig till olika frågor i den svenska välfärden.

Svenska kyrkans roll och uppgift i den Svenska välfärden- en plattform

Församlingsdiakoni i förändring?

Svenska kyrkans sociala arbete så som det utförs av församlingsdiakonerna. En rapport från analysenheten, ärkebiskopens och generalsekreterarens sekretariat juni 2010. Huvudförfattare är Miriam Hollmer.

Församlingsdiakoni i förändring?

2019-02-07