Dokumentation från konferens del 1, "Döden, döden,döden"

Här samlas dokumentation från konferensen. Videoupptagningarna erbjuder reflektion över Svenska kyrkans möten med människor i samband med död, sorg och begravning.

Från konferensens första del, 2-3 februari 2017

”Ingenting är längre som förut”. Konferensen inleds av biskop emeritus Esbjörn Hagberg.

”Ett uppdrag å samhällets vägnar”. Kyrkogårdschef Tord Engström talar om begravningsverksamheten.

"Framtidens död".  Jonas Bromander, docent i religionssociologi, talar om den förändrade synen på döden och riter vid livets slut.

"Begravningssed i förändring" del 1. Birgitta Söderberg, stiftsadjunkt i Stockholms stift, talar.

"Begravningssed i förändring" del 2. Ulf Lernéus, Sveriges begravningsbyråers förbund, talar.

"Begravningssed i förändring" del 3. Karin Högseth, Fonus, talar.

"Död och sorg på internet". Anna Davidsson Bremborg, präst i Landskrona, docent i religionssociologi, talar om nya mötesplatser.

"Riter och döden". Anna Ortner, komminister i Märsta pastorat, teol. dr i religionsfilosofi vid Åbo akademi, talar om nya, personliga och privata riter.

"I kretsen av de närmaste". Birgitta Meurling, professor i etnologi vid Uppsala universitet, ger ett etnologiskt perspektiv på död och begravning i början av 2000-talet.

Filer för nedladdning
    Susanne Gorne, Svenska kyrkan i utlandet internt