Support diakoni - stöd att ställa om diakoni på grund av coronaviruset

Foto: Johannes Frandsen

Under coronakrisen påverkades många delar av kyrkans diakonala verksamhet. För att stötta stift och församlingar i arbetet med att ställa om, skapades därför projektet Support diakoni. I takt med att verksamheten återgått till det normala har materialet avpublicerats från intranätet eller flyttats till andra sidor.

Utvärdering av MSB-uppdraget

Under coronapandemin enades fem av Sveriges största frivilligorganisationer - däribland Svenska kyrkan - om att bistå i arbetet med att hjälpa äldre och personer i riskgrupp att handla och hämta medicin. Analysföretaget Ramboll har sammanställt erfarenheterna från insatserna. Enkätsvaren visar bland annat att uppdraget uppskattats av anställda och frivilliga samt att det lett till goda samarbeten med kommunerna.

Ladda ner en presentation av rapporten (pdf))​

Stöd till socialt särskilt utsatta under coronapandemin

Svenska kyrkan var en av de organisationer som beviljades statsbidrag för arbete med socialt särskilt utsatta under coronapandemin 2021. Stödet var på 5 miljoner kronor respektive 6,2 miljoner. Inrapporteringen av dessa medel är klar.​

Läs mer om stöd till socialt särskilt utsatta