Avslutning

När ni kommit hit har ni en diakonipastoral i församlingen. Gratulerar! Kom bara ihåg att den ska vara ett levande dokument - ständigt prövat och omprövat.

Foto: Kristina Strand Larsson

Förhoppningsvis har ni genom processen fått fördjupade kunskaper om samhället ni befinner er i och om era egna möjligheter och begränsningar. De prioriteringar ni gjort kommer att underlätta era beslut när det gäller det framtida diakonala arbete.

Då världen ständigt förändras måste en diakonipastoral vara en levande produkt som hela tiden utvecklas.  Därför krävs uppföljning - att stanna upp och se sig omkring, göra upptäckter och lära och, om det behövs, byta kurs.

Kom också ihåg att fira. Värna arbetsglädjen och medarbetarskapet för det ger kraft och mod när ni ska ta er an nya utmaningar.

Lycka till med förankringen hos kyrkoherden/arbetsledande komminister och kyrkorådet/församlingsrådet! Och lycka till med det diakonala arbetet.

Varför diakoni?

En kyrka som gör det den säger, vilken kyrka är det?

– Den som vänder sig till människan och försöker.

khus\svkmak,
    2014-06-24