• Vägledningen vill stärka diakonin strategiskt

Nu finns ”Vägledning för diakoni i Svenska kyrkan” klar på intranätet - ett verktyg för att stärka strategiskt tänkande om diakoni. Vägledningen betonar att diakoni är hela församlingens uppdrag.

Publicerad  2017-11-17 11:25 av  Ann-Mari Lundholm
    • "Ge praktikanter möjlighet att växa! "

– Se inte praktikanter som tillskott i ordinarie verksamhet, utan stärk människor och ge dem chans att växa, säger Kristian Ramhov, kyrkvaktmästare i Ängelholms församling, som deltagit i en utbildning för handledare i bemötande.

Publicerad  2017-11-15 14:36 av  Margareta Furberg
    • Att utveckla hållbar verksamhet för arbetslösa

Hur utvecklar man hållbar diakonal verksamhet för människor i arbetslöshet? – Det är bra om vi hittar en gemensam metod i Svenska kyrkan, säger en av deltagarna, diakonen Susanne Bodin Nordin.

Publicerad  2017-04-04 09:13 av  Roland Asplund
    • Låt målgrupperna vara med och forma diakonin

– Det är en hörnsten inom social innovation att målgrupperna är med och utformar verksamheten, sa Malin Lindberg, Luleå tekniska universitet, under ett forskarsamtal om framtida utmaningar för kyrka och samhälle.

Publicerad  2017-03-21 10:29 av  Roland Asplund
    • Utbildning i att handleda praktikanter

I februari och september erbjuder Kyrkokansliet – projektet Mer än jobb– tvådagars pilotutbildning för handledare av praktikanter. I mars ges en processledarutbildning i att planera hållbara diakonala projekt.

Publicerad  2017-02-21 15:11 av  Margareta Furberg
    • Framtida utmaningar för kyrka och samhälle

I rapporten "Tankar om framtida utmaningar för kyrka och samhälle" bad vi åtta forskare att bidra med sina reflektioner kring utmaningar som kyrkan står inför i samhället. I fokus står den svenska välfärden och dess relation till kyrkans diakoni.

Publicerad  2016-12-16 14:47 av  Roland Asplund
    • På rätt kurs-broschyren för 2017 är här!

Publicerad  2016-11-08 11:31 av  Anneli Albertsson
    • Församlingar slipar stödet till arbetslösa

För första gången har Svenska kyrkan haft konferens om församlingarnas arbete med människor i arbetslöshet. Intresset växer och deltagandet på konferensen var också stort.

Publicerad  2016-10-26 11:36 av  Roland Asplund
    • Sverige mellan stolarna

”Du är den första jag pratar med på tre dagar, Hostar blod, Tack syster, för att du såg mig.” Rubrikerna är från den nyutkomna boken ”Sverige mellan stolarna. Berättelser om utsatthet. Om människor och möten i Svenska kyrkans diakoni”, utgiven av Kyrkokansliet, Uppsala.

Publicerad  2016-10-25 11:00 av  Roland Asplund
    • Unga änglar i församlingens tjänst

Att "Ängla" är att göra gott mot någon. Det är ett diakonalt begrepp som Vendel-Tegelsmora församling använder i sitt arbete bland unga, bl a genom att ungdomarna får änglauppdrag.

Publicerad  2016-08-12 10:35 av  Roland Asplund
    1 2 < >