Ett fel uppstod.

Aktuellt för hela Svenska kyrkan

Skapad:2020-03-18 16:39:00

På den här sidan får du aktuell information från Svenska kyrkans nationella nivå, med anledning av coronaviruset och sjukdomen covid-19. Sidan är senast uppdaterad 2 april kl 17.00.

Besök samlingssidan om Svenska kyrkan och coronaviruset

Nyheter för alla i Svenska kyrkan

Arbetsgivares ansvar för att minska risken för spridning av covid-19
    Alla verksamheter i Sverige måste nu säkerställa att de vidtar lämpliga åtgärder för att undvika smittspridning av covid-19 och det gäller även trossamfund. Här hittar du som arbetsgivare inom Svenska kyrkan information om vad du kan göra för att anpassa er arbetsplats utifrån Folkhälsomyndighetens senaste direktiv.
    2020-04-02 16:20
    Högst 50 deltagare får samlas – kyrkorna påverkas
    Regeringen skärper nu restriktionerna om allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Det berör även Svenska kyrkans församlingsliv. Biskoparnas uppmanar alla församlingar att fortsätta ställa om – inte ställa in.
    2020-03-27 18:17
    Möjligt att fatta beslut utan fysisk närvaro
    Nu räcker det för ledamöter i Svenska kyrkans alla organ att närvara per ljud- och bildöverföring i realtid eller – om detta inte är möjligt – enbart per ljudöverföring i realtid. Därmed kan kyrkans organ fortsätta fungera och fatta beslut, trots en extraordinär situation.
    2020-03-27 15:44
    1 2 3 4 5  ... < >

Svenskakyrkan.se - vår offentliga kanal på webben

startsidan för svenskakyrkan.sefår du en överblick över vad som är aktuellt inom Svenska kyrkan på nationell nivå just nu. Här hittar du bland annat nyhetsflödet och länkar till aktuella kampanjer, debattartiklar, texter om kommande högtider och kyrkoårets bibeltexter.

Skapad:2009-10-12 15:30:00

Pressmeddelanden som skickas ut från nationell nivå publiceras på externwebben, både på startsidan och i pressrummet.

Till pressrummet

Skapad:2013-01-28 11:28:00

Här kan du prenumerera på nyhetsbrev från Kyrkokansliet. Du hittar också länkar till stiftens nyhetsbrev.

Till nyhetsbreven

Tankar inför helgen

Tankar inför helgen består av korta predikningarso m tolkar söndagens tema och bibeltexter i vår tid.