Ett fel uppstod.

Act Svenska kyrkan

Barn och ungdom

Gå tipspromenaden Livsloppet, ha samtalsövningar om livet på flykt och pyssla + gör en utställning med fastebössorna.

I årets fastekampanj tipsar vi om att beställa hem fastebössor och måla dem tillsammans i barn- och ungdomsgrupperna. Fastebössorna får barnen ta hem för att själva göra en insamling till Svenska kyrkans internationella arbete. Förslagsvis gör ni sedan en konstutställning av de fyllda bössor som tas med tillbaka inför att fastekampanjen avslutas på Palmsöndagen den 14 april.

Ett ytterligare tips är att arrangera en familjeaktivitet med tipspromenaden Livsloppet. Det finns frågor både för barn och vuxna. Startkort med tipstalonger säljs för 20 kr/st som insamling till kampanjen.

Fastebössor och Livsloppet-talonger finns att beställa i webshopen.

Nedan kan ni ladda hem ledarhandledning, Livsloppets barnfrågor och tips på samtalsövningar, lekar och andakter kopplade till fastekampanjens tema.

Maria Åslund, Act Svenska kyrkan
    2019-03-20