Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Digital arbetsplats

  Kornet för inomkyrklig information

  Bilden symbolicerar Kornet, Svenska kyrkans digitala stöd för inomkyrklig information.

  Bilden symbolicerar Kornet, Svenska kyrkans digitala stöd för inomkyrklig information.

  Kornet, är den del av Svenska kyrkans nya intranätslösning som ska innehålla inomkyrklig information. Alltså information som ska vara tillgänglig till hela Svenska kyrkan eller alla församlingar och pastorat inom ett stift.

  Här kan du titta på webbinariet om inomkyrklig kommunikation och Kornet, en del i Svenska kyrkans nya gemensamma intranätslösning. Kornet är en del av den utvecklade digitala arbetsplatsen med integration och samma inloggning som till Microsoft 365. Det finns många nya möjligheter och förutsättningar. Filmen visar glimtar till vart vi är på väg och förklarar vilka skillnader vi kan förvänta oss. Där kan du också höra om innehållsanalysen som ska ligga till grund för hur vi hanterar de nya förutsättningarna.

  Webbinariet hölls den 10 november, 2021 och anonserades på intranätet. 

  Logga in och ta del av allt

  Kornet ska vara öppet för alla med en e-postadress som slutar med @svenskakyrkan.se förutsatt att användaren har behörighet till Microsoft 365. Väl inne på Kornet är allt material öppet för alla. 

  Kommunikation som inte ska vara tillgänglig för alla bör istället ske i stängda team i Teams. 

  Kornet ska vara relevant

  Kornet blir lätt tillgängligt vare sig du loggar in via din dator, mobil, surfplatta eller fjärrskrivbordet. Du kommer även kunna nå Kornet direkt via Teams genom att klicka på Ikonen för Kornet som läggs till i Oktober när Kornet lanseras. 

  Tillgängligheten tillsammans med vad det fylls med och att innehållet presenteras mer individanpassat bidrar till att Kornet blir relevant i det inomkyrkliga arbetet. 

  Gå till Kornet direkt när du är i Teams

  Det är enkelt att hitta till Kornet inifrån Teams. Klicka på ikonen höst upp i den vänstra navigeringen så öppnas Kornet inuti Teams. Genom att klicka på ”jordgloben” till höger öppnas intranätet i SharePoint.​

  Foto: Skärmdump

  Arbeta vid datorn

  När du loggat in till intranätet i din dator landar du först på en egen, personlig startsida (se bild nedan). Där hittar du bland annat:

  1. Nyheter
   Du får nyheter från ditt stift och nyheter som är för alla i Svenska kyrkan. Dessutom kan du välja ämnen så du kan få även nyheter inom dina intresseområden på din startsida. 
  2. länkar till din enhets ingångssida och
  3. länkar till olika verktyg du ofta använder i din arbetsvardag.

   Foto: Skärmdump

  På startsidan finns också puffar för aktuella händelser (markerat med 4 i bilden ovan) eller material, som till exempel diakonins månad eller vad som gäller vid arbete på distans. 

  I och med att Kornet blir en del av Microsoft 365 kommer du också komma åt andra delar av helheten, som till exempel webbversionen av Word och Outlook via "våfflan" högst upp till vänster (markerat med 5 i bilden ovan). 

  Megameny

  Intranätet kommer ha en meny som kallas för megameny. I den hittar du länkar till intranätets olika delar. Arbetshypotesen är att megamenyn ska utgå från fyra menyrubriker. 

  • Församlingsliv
  • Min anställning
  • Organisation och styrning
  • Verksamhetsstöd
  • Foto: Skärmdump

  Megamenyn följer med på alla sidor. 

  Internkommunikation i församling, pastorat och stiftskansli

  Den inomkyrkliga informationen blir tillgänglig genom den del av intranätslösningen som kallas Kornet. Den interna kommunikationen i en församling, pastorat, stiftskanslit eller kyrkokansliet på nationell nivå sker däremot i organisatoriska team. I anslutning till att du och dina kollegor får behörighet till Microsoft 365 skapas ett organisatoriskt team som stöd till internkommunikationen. 

  Skapad:2021-05-21 15:55:00

  Alla ekonomiska enheter (stift, pastorat och församlingar) som får tillgång till Microsoft 365 får ett organisatoriskt team i Teams. Syftet med det teamet är att vara din huvudsakliga kanal för intern kommunikation.

  Läs mer om Organisatoriska team

   

  Skapad:2022-02-21 11:05:00

  Stora pastorat och församlingar har ofta extra behov och resurser för sin interna kommunikation. Det finns möjlighet att beställa ett komplement till det organisatoriska teamet i form av mallade informationssidor. Här hittar du också instruktioner för att bygga upp teamet med hjälp av mallarna.

  Läs mer om Komplement till stora ekonomiska enheter

  Från datorn får du en bra överblick över intranätet och det är enkelt att navigera i menyerna.​

  Arbeta i mobil eller surfplatta

  Genom att du laddar ner appen för SharePoint kan du snabbt nå intranätet direkt i din mobil eller surfplatta.  Längs ner på skärmen finns tre flikar

  Foto: Skärmdump

  • Nyheter
   Under fliken nyheter hittar du ett nyhetsflöde med dina personaliserade nyheter. 
  • Sök och startsida
   När du klickar på fliken för sök får du upp en sökruta samt förslag på sidor och innehåll du tidigare sökt eller besökt. Där finns också en knapp med en bild på ett hur som tar tid till intranätets startsida. 
  • Fliken "Jag"
   Dina senaste besökta- och sparade sidor hittar du under fliken "Jag". Där hittar du också inställningar där du till exempel kan ändra vilka slags notiser intranätet ska pusha ut till dig. 

  Titta på filmer inför nytt intranät​

  Här kan du titta på webbinariet om det nya gemensamma intranätet, en del av den utvecklade digitala arbetsplatsen och med integration till Microsoft 365. Det finns många nya möjligheter och förutsättningar. Filmen visar glimtar till vart vi är på väg och förklarar vilka skillnader vi kan förvänta oss. Där kan du också höra om innehållsanalysen som ska ligga till grund för hur vi hanterar de nya förutsättningarna.

  Webbinariet hölls den 17 februari 2021 efter en inbjudan via intranätet

  Titta på filmen om hur det nya intranätet är en del av Svenska kyrkans utvecklade digitala arbetsplats med bland annat Microsoft 365. Filmen spelades in vid ett webbinarium i juni 2020.

   

  Skrivet om Svenska kyrkans nya gemensamma intranät

  Nytt intranät - delprojektet
  Ett nytt intranät behöver vara en del i resten av Svenska kyrkans utvecklade digitala arbetsplats. Här kan du läsa om processen för att nå dit.
  2022-06-22 09:53
  Kornet lanseras 18 oktober
  Den 18 oktober 2022 lanseras Svenska kyrkans nya intranät Kornet. Det är en del av den nya, gemensamma intranätslösningen.
  2022-05-10 08:46
  Kornet, Svenska kyrkans nya gemensamma intranät kräver inloggning till Microsoft 365
  Den som väljer att inte vara ansluten till oktober 2022 kommer inte att ha tillgång till Kornet, Svenska kyrkans nya gemensamma intranät.
  2021-11-23 09:00
  Så funkar införandet av organisatoriskt team i din enhet
  Ett organisatoriskt team i Teams är kopplat till en ekonomisk enhet. Alltså en församling, ett pastorat eller ett stift. Syftet med teamen är att vara din enhets huvudsakliga kanal för intern kommunikation. Beroende på när din enhet anslöt till Utvecklad digital arbetsplats hanterar projektet teamet på olika sätt.
  2021-11-04 09:05
  Använd behörighetswebben för organisatoriska teams
  Den 27 oktober får du stöd för att hantera medlemmar i organisatoriska team via behörighetswebben. Du som är behörighetsadministratör kan lägga till och ta bort medlemmar när din församling eller ditt stift eller pastorat blivit aktiverat av projektet.
  2021-10-25 08:23
  Pågående arbete med att skrivskydda samverkansrum berör dig som fått Microsoft 365
  Under hösten och framåt kommer samverkansrummen att skrivskyddas efter hand. Det innebär att alla deltagare fortfarande kommer åt rummen, men det går inte att ladda upp nytt material till dem. Rummen skrivskyddas efter avstämning med församlingen eller pastoratet som äger rummen.
  2021-09-09 11:04
  Första testerna inför nytt intranät
  Ett trettiotal personer har anmält intresse och deltar vid höstens första tester av funktioner inför nytt intranät.
  2020-06-29 10:20

  Använd endast bilderna för att kommunicara Kornet, Svenska kyrkans nya gemensamma intranät

  Skärmdump från Yammer - markering med blå bock för Kornet-nätverk
  Skärmdump från Yammer - markering med blå bock för Kornet-nätverk
  Skärmdump från Yammer - markering med blå bock för Kornet-nätverk

  Foto: Svenska kyrkan

  2022-03-16 13:21
  SK21254_Kornet_symbol_kvadrat(1)
  2022-01-11 08:38
  ._SK21254_Kornet_symbol_kvadrat(1)
  2022-01-11 08:38
  SK21254_Kornet_symbol_kvadrat_inverterad
  2022-01-11 08:38
  Redaktör och innehållsansvarig
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Digital arbetsplats
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Uppdaterad
  2022-08-17
  X
  Dokumentid: 1545153- Webid: 1395741 - Unitid: 2147483042