Ett fel uppstod.

Pilgrimsvandring för klimatet!

Foto: Johannes Frandsen

[2021-05-19 13:28]

Var med och vandra för en hållbar planet nu i sommar. Syftet med vandringen Walk for future är bland annat att enas kring att sätta klimatet främst på agendan igen och att inspirera både enskilda människor och olika aktörer att delta och bidra på olika sätt.

Klimattoppmötet i Glasgow (COP26) är målet för en stor internationell pilgrimsvandring där Svenska kyrkan är medarrangerör. För Sveriges del startar vandringen i juli från Vadstena och går genom flera stift, vidare över landsgränser och når slutligen fram till klimattoppmötet i Glasgow i november. Allt man kan behöva veta om vandringen som internationellt kallas ”Walk for future” finns på sidan: https://walkforfuture.se/

Syftet med vandringen är bland annat att enas kring att sätta klimatet främst på agendan igen, och Karlstads Stift vill inspirera företag, individer, föreningsliv, organisationer, trossamfund och offentliga aktörer i samhället att delta och bidra på olika sätt. Med andra ord är det en vandring fylld av både hopp och allvar där alla kan mötas för att reflektera kring våra egna liv oavsett livsåskådning, politisk eller religiös tillhörighet.

Vi hoppas frambringa det högsta tänkbara deltagandet kring denna viktiga vandring!

Dina möjligheter att delta begränsas inte av geografi, det spelar ingen roll om den huvudsakliga vandringsleden från Vadstena till Glasgow ligger i din närmiljö eller inte. Alla är välkomna att ”Skapa en egen Pilgrim's Walk for Future”. För att läsa mer kan du följa länken: https://walkforfuture.se/skapa-en-egen-vandring/

Mer information om hur man kan engagera sig och delta i vandringen kommer löpande. Har du idéer kring lokala engagemang som du vill bolla med någon, hör av dig till oss!

Emil Karlsson, Klimatpedagog, emil.karlsson2@svenskakyrkan.se

Ann-Marie Nordström, Stiftspedagog, ami.nordstrom@svenskakyrkan.se