Ett fel uppstod.

Strängnäs stift

Walk for future - tillsammans

Samtidigt som den internationella vandringen från Vadstena till klimatmötet COP26 i Glasgow kan du ordna egna lokala ”Pilgrim’s Walk for Future ”, vandringar för klimatet. Korta eller långa.

Varje steg räknas!

Vi vill att vandringen förutom att lyfta upp klimat- och miljöfrågan också ska uppmuntra till egen reflektion (en inre vandring) och göra att vi som enskilda individer tar egna steg för klimaträttvisa och hållbarhet.

Registrera din/gruppens vandring här, så tar vi oss tillsammans till Glasgow. Våra gemensamma framsteg visas på kartan nedanför. (uppdateras manuellt) Du kan registerna från 15/5 till och med 15/11. Lets go!

Här finns ett häfte med färdigt material som du kan använda för att göra er pilgrimsvandring för klimatet.
    Varje steg räknas (sida för sida) passar för utskrift som häfte, pdf
    Varje steg räknas (uppslag) passar att läsa på skärm, pdf

Från Strängnäs stift till klimatmötet i Glasgow - en inre och yttre resa:

VI ÄR FRAMME ... och har gått 32 pluttar för långt. ;)
     (En markering på vägen (på kartan) motsvarar 10 km. Exempel: en grupp på 6 personer som går 5 km var = 30 km, blir alltså 3 markeringar på kartan)

Vi ska alltså jobba för att tillsammans gå (fylla) 240 st = 2400 km.
    Röda markeringar...så här långt har vi kommit nu. Heja!

Namninsamling för klimaträttvisa
    Vill tipsa er om att den namninsamling för klimaträttvisa som ACT Alliansen och Kyrkornas världsråd står bakom nu finns översatt till svenska och är tillgänglig för att skriva ut från intranätet: https://internwww.svenskakyrkan.se/act/klimatkampanj

Det går även att skriva under namninsamlingen digitalt på webben: https://www.svenskakyrkan.se/act/act4climate

Pia Andersson, Strängnäs stift