Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Intranät Stockholms stift

  Pilgrims Walk for Future Valet 2022

  Stor Walk for Future-vandring kommer ske under fyra veckor före riksdagsvalet. Syftet är att påminna oss alla, väljare såväl som beslutsfattare, om de verkligt stora framtidsfrågorna och hur de hänger ihop.

  Vandringen kommer ske under mottot “Fred med jorden - fred med varandra” - som grundstenar för ett hållbart liv.  Som tidigare vandrar vi både för att reflektera över våra egna liv och den omställning vi behöver göra, och med ett budskap till makthavare: Sverige behöver agera nu för att uppfylla sina åtaganden enligt Parisavtalet, och vi vill se politiker som tar detta på allvar och hjälper oss att ställa om vårt samhälle.  

  Om vandringen

  Till Sverige kommer vandringen kvällen den 25 augusti, då från Åland med färjan till Grisslehamn. Så går vi genom Roslagen, över Norrtälje och Rimbo, till Frösundagården i Vallentuna församling. Därefter blir det stopp i Täby kyrkby, Danderyd och Solna innan vi vandrar in mot Stockholm den 9 september för att delta i manifestation med Fridays for Future.  

  Vi välkomnar alla att vandra med oss!

  Om du vill gå med över dagen, kom senast kl 9 på morgonen till platsen där vi övernattat, och ta med en matsäck för lunchen. Några höjdpunkter från programmet:

  3 sept - vi uppmärksammar Global Walk for Future Day tillsammans med församlingen i Vallentuna (Frösundagården)

  5 sept - vi får möta forskare och representanter för Ett hållbart Täby för samtal om omställning (18:30 i Lindgården)

  7 sept - biskop Andreas vandrar med oss från Danderyd (Sätra) till Solna

  8 sept - musik, allsång och tal vid en peppande kväll i Hagalundskyrkan, Solna  

   

  Vill du gå med i några dagar, mejla ditt intresse till annika.spalde@svenskakyrkan.se

  Gör en egen vandring

  Om du vill arrangera en Walk for Future i din egen församling, eller annat sammanhang, satsa gärna på lördagen den 3 september, i inledningen av det ekumeniska initiativet Skapelsetid.

  För vandringarna denna dag kommer det att finnas ett upplägg på vår hemsida (walkforfuture.se) som ska vara enkelt att använda.   

  Namnge era pilgrimsvandringar med ”Walk for Future” på webben, tagga in era pilgrimsvandringar med ämnesområdet: ”pilgrim” och ”pilgrimsvandring”

  Involvera lokalföreningar/grupper som till exempel Naturskyddsföreningen, Scouterna och Friluftsfrämjande i vandringen. Samt kommunikatörer för att sprida information om klimatfrågan på er hemsida och i sociala medier​

  Låt oss vandra tillsammans för en rimligare värld!

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Elsa Levinson, Häftstiftet
  Uppdaterad
  2022-05-25