Ett fel uppstod.

Svenska kyrkan i utlandet

Svenska kyrkan i utlandets adressfolder har blivit ett kort

Ett av de båda motiven på de nya korten. Se fler bilder längst ned på sidan.

[2019-06-10 13:26]

En av Svenska kyrkans mest kända trycksaker, adressfoldern, har nu ersatts med ett kort som hänvisar till webbplatsen. Anledningen är både att adressfoldern är en dyr produktion och att den snabbt blir inaktuell.

Det nya kortet är tänkt att användas på samma sätt som adressfoldern, det kan läggas på bokbord, på resebyråer och i församlingshem. Informationskortet hälsar välkommen till Svenska kyrkan runt om i världen, precis som adressfoldern. Skillnaden är att kortet hänvisar till Svenska kyrkan i utlandets webbplats.

På webbplatsen finns en sida med korta presentationer av alla utlandskyrkor och länkar till att läsa mer om dem.

Det går också fint att ladda ned och skriva ut listor från webben med kontaktuppgifter till utlandsförsamlingarna.

Beställ hem utlandskyrkans nya infokort

De nya infokorten beställer du från Svenska kyrkan i utlandets webbshop

Informationskortet finns med två olika bildmotiv. Korten beställs i askar om 50 kort, alla korten i en ask har samma motiv.

Se bildspel med foton på de nya adresskorten.

Därför har adressfoldern blivit infokort

Johanna Holmlund Lautmann, Sverigechef, förklarar varför Svenska kyrkan i utlandet nu tar steget att digitalisera adressfoldern:

– Svenska kyrkan i utlandet behöver vara rädd både om våra pengar och om klimatet. Hela Svenska kyrkan minskar nu på antalet trycksaker.

Adressfoldern är en dyr produktion,dessutom blir den snabbt inaktuell när adresser ändras och verksamhet avslutas eller startar på nya platser.

Johanna Holmlund Lautmann betonar att det också i fortsättningen går att ta med sig alla adresser till Svenska kyrkan utomlands i resväskan:

– På webbplatsen finns en pdf med alla adressuppgifter. Den som vill kan ladda ned och skriva ut den inför resan.

Adressfoldern är en av Svenska kyrkans populäraste trycksaker någonsin. Den har sedan ungefär år 30 år tillbaka tryckts i omkring 75 000 exemplar per år. Den senaste adressfoldern trycktes 2017 för två år, 2017-2018. ​

Utlandskyrkans nya adresskort:

Maria Sandell, Kommunikationsavdelningen