Ett fel uppstod.

Intranätet – detta sker våren 2019

[2019-02-08 08:00]

För att ett nytt intranät ska bli så bra som möjligt behöver annan utveckling komma längre innan beställning och utveckling görs. Därför trappas underhållet på den nuvarande lösningen upp under våren 2019.

Ett nytt intranät ska bidra till att lösa de behov som finns för inomkyrklig digital kommunikation. Det kan gälla samarbetsytor, att dela dokument och att kunna chatta. För att det ska vara möjligt behöver utvecklingen hänga ihop med annat arbete som sker inom kyrkan.

Intranätsutvecklingen väntar in det övergripande arbetet

Just nu pågår ett arbete kring tekniska förutsättningar och vilka digitala verktyg vi ska jobba med. Ett nytt intranät behöver vänta in det arbetet för att inkludera rätt delar i en intranätslösning. Det kan till exempel bli så att den dokumenthantering vi idag har på intranätet kommer att lösas utanför intranätet i framtiden.

Eftersom beställning och utveckling av ett nytt intranät behöver vänta på att det övergripande arbetet kommer längre, betyder det att Svenska kyrkans nuvarande intranät ska göra jobbet ett tag till.

Intranätet förbättras under våren 2019

Under våren 2019 väljer vi att fokusera på att

• genomföra mindre tekniska åtgärder inom förvaltningen
    • förbättra innehåll genom att tydliggöra och förbättra rutiner, ansvarsfördelning och innehåll på ett antal prioriterade sidor.

Svenska kyrkans nationella nivå ska arbeta med dessa punkter minst fram till sommaren, med en tydlig ambition om att besökaren ska uppleva förbättringar på nuvarande intranät. Gamla sidor ska vara släckta, strukturen bättre och innehållet på ett antal prioriterade sidor enklare att ta till sig, vilket i sin tur gör att det blir lättare att få bra träffar när vi använder söket.

Anna Yngvesson, Kommunikationsavdelningen
    Camilla Sundén, Aktuellt
    Skapad
    2019-02-12

Andras kommentarer:

• Per Hård af Segerstad  2019-02-15 09:26 Anmäl kommentar

Tråkigt Monica! Jag föreslår att du kontaktar dem och ser vad som kan ha gått snett. Pastoratet kan ordna frågor som rör din behörighet. Lycka till! Vänliga hälsningar, Per

• Monica Lago  2019-02-14 16:07 Anmäl kommentar

Tyvärr kommer jag inte in på Tranås pastorats egen sida och kan läsa protokoll och diverse handlingar som jag alltid kunnat förut. Tråkigt tycker jag!