Ett fel uppstod.

Skara stift

Regnbågsnyckeln

Här hittar du information om processmodellen Regnbågsnyckeln. Målet är att ge trygghet för hbtq-personer i församlingar.

Regnbågsnyckeln är en processmodell i hbtq-frågor som Svenska kyrkan har antagit.

Svenska kyrkan uppmuntrar alla församlingar att genomgå denna processmodell. Modellen har arbetats fram av EKHO (Ekumeniska grupperna för kristna hbtq-personer) i samverkan med Växjö stift och studieförbundet Sensus.

Regnbågsnyckelns avsikt är att ge trygghet för hbtq-personer i församlingar. I församling som tilldelats Regnbågsnyckeln har medarbetare och förtroendevalda genomgått processmodellen och förväntas ha kompetens kring inkludering och hbtq.

Regnbågsnyckelmärkt församling förväntas vara ett mer inkluderande sammanhang för hbtq-personer och andra.

Kostnader:

Startavgift: 2000 kr - Rollups, Regnbågsnyckelmärke, 1 ex av boken Bibeltolkningens bakgator, 2 ex av boken Inkludera samt administration.

Processledare 15 000 kr per tillfälle inkl. moms, då Skara stift beslutat att subventionera halva kostnaden för processledare.

Studiematerial: Så att jag kan komma in. 59 kr/ per deltagare.

Övriga: Lunch vid utbildning i orange steg för medarbetare. Fika vid utbildning i orange steg för förtroendevalda.

Catharina Sundqvist, Skara stift
    2018-11-07