Ett fel uppstod.

Act Svenska kyrkan

Sociala medier

Berätta om vad ni gör i och utanför kyrkan för Fastekampanjen. Tillsammans gör vi Svenska kyrkans internationella arbete känt.

Livsloppet, loppisar, prästost, brödförsäljning, soppluncher och annat som sker i församlingarna är positiva och bildmässiga aktiviteter. Passa på att dela bilder på det ni gör, filmklipp med eldsjälar, funderingar och resultat i sociala medier. För bästa genomslag vill uppmuntra er som församlingar och privatpersoner att bidra till samtal i trådarna om bistånd, rättvisa och delande. Kommentarer gör att inlägg får fart.

Hashtagg

Använd hashtaggen #fastekampanjen och #sammahimmel i inlägg som har med fastekampanjen 2019 att göra. Vi kommer att retweeta, reposta och dela så mycket vi bara kan för att synliggöra det lokala engagemanget.

Toppbild för Facebook

Ladda hem toppbild för Svenska kyrkans Facebooksidor​

Finns det filmer?​

Ja, det finns många filmer som Svenska kyrkans internationella arbete kommer att sprida via Facebook och Instagram. Dela dem gärna så hjälps vi åt att sprida budskapet.

Filmerna lägges även ut på Vimeo och på vår YouTube-kanal om ni vill ladda ner dem och dela med egna texter och uppmaningar. Glöm då inte att skriva Swish nummer eller länk till insamling/gåvoformulär i inläggstexten.

Hjälp oss fylla fastebössan på Facebook

Svenska kyrkans internationella arbete kommer att starta en insamling på Facebook. Hjälp oss att dela denna insamling i era kanaler. Här hittar ni fastebössan.

Starta en egen insamling på Facebook​

I utskicket inför kampanjen gick vi ut med uppmaningen till församlingarna att starta egna fastebössor på Facebook. Det har visat sig vara mycket krångligare än vi trott. Församlingssidan måst vara verifierad hos Facebook och denna verifiering går i dagsläget inte att få för religiösa organisationer (om de inte är registrerade för insamling).

Det går dock bra att starta insamling som privatperson. Då kan ni enkelt följa hur det går för just er insamling, göra inlägg i den egna insamlingen och ge personliga tack till alla som skänker en gåva. Se en liten film om hur enkelt ni startar en insamling.

Till församlingar som vill starta insamlingar rekommenderar vi att ni gör inlägg som ni lägger en "Skänk en gåva" knapp på. Då går det bra att samla in till vårt internationella arbete.

Lägg till knappen "Skänk en gåva" på de inlägg som ni gör

Om du vill lägga till en knapp för att skänka en gåva i ditt inlägg klickar du på Vad gör du? i nyhetsflödet eller på tidslinjen och följer något av de här alternativen:

• Tagga Svenska kyrkans internationella arbete, klicka på Publicera och klicka sedan på Lägg till knapp för att bekräfta att du vill lägga till knappen för att skänka en gåva.
    • Klicka på Känsla/aktivitet och rulla ned för att klicka på Stödjer. Välj en ideell organisation, klicka på Publicera och klicka sedan på Lägg till knapp för att bekräfta att du vill lägga till knappen för att skänka en gåva i inlägget.​

Engagemang är guld värt

Dela, gilla och kommentera varandras inlägg och de som Svenska kyrkans internationella arbete lägger ut på Facebook,och Instagram.

Kampanjgrupp på Facebook

Ställ frågor och dela idéer i facebook-gruppen för dig som arbetar med kampanjen:
    Gå med i gruppen Svenska kyrkans jul- och fastekampanj

Läsa mer om hur du kan arbeta med sociala medier

Insamlingstips Sociala medier Annonser & banners Bild, text, affisch Gudstjänst & andakt Filmer & bildspel Barn & ungdom Rapportera resultat
    Anneli Ekström, Kyrkokansliet i Uppsala
    2019-02-28