Ett fel uppstod.

Act Svenska kyrkan

Insamlingstips

Denna sida uppdateras kontinuerligt med nya tips inför fastekampanjen.

Dela lika

Vårdagjämningen, när dag och natt är lika långa, är ett till­fälle att uppmärksamma att resurser är orättvist fördelade. Vi delar samma himmel och samma rättigheter. Vi är varandras medmänniskor, men vi delar inte lika på jordens resurser. I år infaller vårdagjämningen en onsdag men helgerna inför och efter är dagar då vi kan ordna Livslopp, loppis, brödförsäljning och gå runt och knacka dörr för att samla in pengar.

Sälj pins för en rättvis värld

Budskapet är Tillsammans för en rättvis värld och vi säljer dem i förpackning om två och två för 40 kronor. Tanken är att köparen delar med sig och ger en pin vidare till en vän – på så sätt sprids budskapet och fler får möjlighet att bidra.

Dela ut fastebössan

För att samla in gåvor till fastekampanjen, kan ni dela ut fastebössan till hushåll, barngrupper och kyrkobesökare, så att de kan samla in i sina sammanhang. Fastebössan är en välkänd symbol som många förknippar med fastekampanjen. Bössan har också en QR-kod som gör det enkelt att ge via Swish.

En sida på bössan är blank för att både barn och vuxna ska kunna rita eller skriva något om sina tankar kring att dela med sig. Gör gärna en utställning av bössor med text och bilder under fastan och lyft fram de bössor ni fått in i Palmsöndagens gudstjänst.

Digital fastebössa

På Svenska kyrkans internationella arbetes Facebooksida finns den traditionella fastebössan som  en digital bössa. På så sätt kan vi nå dem som inte kommer till kyrkan men ser oss via Facebook. Tillsammans kan vi fylla bössan, genom gåvor i pappbössan, Swish och på Facebook!

Dela ut kampanjfoldern

Sprid information om vår fastekampanj genom att dela ut kampanjfoldern som berättar om hur Svenska kyrkans internationella arbete på olika sätt arbetar för människor som drabbats av krig, våld och naturkatastrofer. Dela ut kampanj-foldern i kyrkan men också till hushållen i din församling. Foldern passar också för aktiviteter som t ex bössinsamling och dörrknackning.

Engagera företag – dela bröd för samma rättigheter

Bjud in ert lokala bageri att delta i att dela bröd. Bageriet åtar sig att skänka två kronor per såld limpa eller brödpåse under en dag. Målet är att 100 bagerier runt om i landet deltar. För beställning av material och information, kontakta givarservice@svenskakyrkan.se

Livsloppet

Arrangera Livsloppet i din församling och ta en avgift på 20 kr per vuxen deltagare. Livsloppet består av tio frågor som handlar om humanitärt arbete och flyktingskap. Frågorna sätts upp som en tipspromenad för barn och vuxna. Det finns barnfrågor och uppdrag riktade till yngre deltagare. Här hittar du affischer, startkort, frågor och svar.

Sälja bröd

Brödet är symboliskt under fastan. Använd gärna fastekampanjens brödpåsar och etiketter för att sprida budskapet vid försäljning.

Klädbytardag

Arrangera en klädbytardag där människor kan lämna in och ta med kläder. Fungerar både för barn- och vuxenkläder. Se till att det som lämnas in är helt och rent. Sälj kaffe och fikabröd under dagen.

Insamlingstips Sociala medier Annonser & banners Bild, text, affisch Gudstjänst & andakt Filmer & bildspel Barn & ungdom Rapportera resultat
    Maria Åslund, Act Svenska kyrkan
    2019-02-25